Normy bezpieczeństwa żywności dla barów
brak zdjęcia

Wszystkie instytucje i ośrodki, które wykonują działalność związaną z żywnością muszą spełniać odpowiednie normy sanitarne i działać zgodnie z przepisami prawa. Muszą też postępować zgodnie z systemem analizy zagrożeń i punktów kontroli - system ten nosi nazwę HACCP. Dla barów, restauracji i innych miejsc z żywnością jego stosowanie jest obowiązkowe, a uchylanie się od tego obowiązku podlega karze. Normy HACCP dla barów są regularnie kontrolowane przed odpowiednie instytucje, między innymi przez stacje sanitarne. Ich wdrożenie wymaga odpowiedniej wiedzy, dlatego bary korzystają z pomocy takich firm jak HACCP Online, które oferują szkolenia dla pracowników oraz certyfikaty potwierdzające zgodność z obowiązującymi procedurami. Usługi są tanie, a dokumentacja przesyłana jest drogą internetową, dzięki czemu nie ponosi się kosztów dojazdu. HACCP Online organizuje też szkolenia dla pracowników, dzięki czemu wiedza oni jak radzić sobie w sytuacjach zagrożenia i dbać o bezpieczeństwo produktów.

Nazwa: Now - Act Consulting sp. zo.o.

Adres: Nowowiśniowa 25a 04-505 Warszawa

Adres www: www.stopacta.pl